Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančje stegno z jurčki na dušeni zeleni

Mesne jedi, Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 20 min

Težavnost: 3

Število oseb: 2

Jurčki Piščanec

[favorite_button]

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 60 dag piščančje stegno b.k.k. PP
  • 30 dag manjši jurčki sveži ali zmrznjeni
  • 4 stroke česna
  • 40 dag gomoljasta zelena
  • 6 dag maslo
  • olje, vino belo, deviško olivno olje
  • sol, poper

[favorite_button]

Priprava recepta

Piščančja stegna začinimo s soljo in poprom in jih na vroči maščobi počasi pečemo, pol pečenim dodamo stroke neolupljenega na pol prerezanega česna spečemo do konca, zalijemo z vinom in nekoliko podušimo. Na polovico prerezane jurčke spečemo na vroči maščobi ,pečene solimo in popramo pokapamo z deviškim olivnim oljem, položimo po pečenih piščančjih stegnih priložimo stroke pečenega česna in serviramo na na rezance narezani in na maslu dušeni gomoljasti zeleni.

Nasvet

čas priprave: 20 minut

Oglejte si sorodne recepte
Španska enolončnica s piščancem Fižolova solata s piščančjim filejem
Recept: Piščanec po ptujsko Piščanec po ptujsko
Španska enolončnica s piščancem Por s piščančjim filejem
Španska enolončnica s piščancem Španska enolončnica s piščancem
Španska enolončnica s piščancem Jelenov medaljon z jurčki
Španska enolončnica s piščancem Piščančja pena z Roquefortom in holandsko omako
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu
NOVO 21. 12. 20 Bučno olje
veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan
NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije
NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija
O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top