Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančje krače po lovsko

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

8 kom piščančje krače
1 žlica paradižnikove mezge
8 dag slanina dimljena
10 dag čebula
6 dag korenje
1 dag suhi jurčki
česen, mešanica začimb za divjačino
vino belo, kokošja juha, olje
sol, poper

Priprava recepta

Suhe jurčke namočimo v vodi. Slane krače in na kocke nerezano slanino opečemo na vročem olju ju vzamemo iz posode in na isti maščobi temno prepražimo paradižnikovo mezgo, dodamo narezano čebulo in korenje, malo popražimo, dodamo česen, zalijemo z vinom, počakamo, da vino izpari, dolijemo juho, začinimo z mešanico divjačinskih začimb in kuhamo 10 minut. Temno rjavo omako prepasiramo, vstavimo krače, kocke slanine in namočene suhe jurčke, dušimo do mehkega in serviramo s poljubno prilogo.

Nasvet

čas priprave: 40 minut

Oglejte si sorodne recepte
Bananin riž z piščančjimi jetri Paella - Španska narodna jed
Bananin riž z piščančjimi jetri Široki rezanci s piščančjim ragujem
Bananin riž z piščančjimi jetri Piščančja jurčkova terina
Bananin riž z piščančjimi jetri Piščančji curry z mandljevim rižem
Bananin riž z piščančjimi jetri Bananin riž z piščančjimi jetri
Bananin riž z piščančjimi jetri Siroki rezanci s piscancjim ragujem
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top