Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja solata (in še juha)

Kuhane solate, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

3 piščančja prsa s kostmi, skupaj približno 1.5 kg

za juho:
1 sredje velika rumena čebula
2 korena
1 por (samo beli del)
1 žlička suhega timijana
1 lovorov list
6 steblik peteršilja
12 zrn črnega popra
4 nageljnove žbice
sol po okusu

za solato:
6 žlic olivnega olja
1 1/2 žlica suhega origana
sok ene limone
2 žlici kaper
15 dag črnih oliv brez koščic
8 majhnih paradižnikov
15 dag kuhanega stročjega fižola

Priprava recepta

čebulo razrežemo na četrtine, korenje na kolesca, por na trakove. Zelenjavo prelijemo z 2 l vode, dodamo timijan, lovor, peteršilj, poprova zrna, nageljnove žbice in sol po okusu. Zavremo in na blagem ognju odkrito kuhamo 15 minut. Dodamo piščančje kose, pokrijemo in kuhamo še 20 minut. Posodo odstranimo z ognja in počakamo, da se meso ohladi v juhi (če se nam mudi, lonec postavimo v večjo posodo z mrzlo vodo).
Meso odstranimo in uporabimo za solato, juho pa odcedimo in shranimo. V čisto piščančjo juho lahko zakuhamo testenine ali riž, ali pa jo porabimo kot dodatek omakam.
Piščančje meso odstranimo s kosti in ga raztrgamo na manjše kosce. V solatni posodi ga prelijemo z olivnim oljem in zamešamo z origanom. Posodo pokrijemo in pustimo počivati 1 uro.
Medtem razrežemo paradižnike na osminke in na grobo sesekljamo kapre, olive pa prerežemo na pol. Vse skupaj zamešamo s piščančjim mesom ter prelijemo z limoninim sokom. če bomo solato takoj ponudili, vmešamo še stročji fižol.

Nasvet

Piščančja solata lahko več dni stoji v hladilniku; da se stročji fižol ne bi razbarval, ga vmešamo šele predno solato serviramo.

Oglejte si sorodne recepte
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančji paillard s šampinjoni
Recept: Piščanec po ptujsko Piščanec po ptujsko
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančji zrezek z malinami
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančji fajitas
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančja solata
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančje stegno z jurčki na dušeni zeleni
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top