Piščančja prsi s hruško in rokfortom
![](/wp-content/uploads/2018/08/Web-Kulinarika-Kulinarična-Slovenija.jpg)
![1 Zvezdica 1 Zvezdica](https://www.web-kulinarika.si/wp-content/plugins/wp-postratings/images/stars_crystal/rating_off.gif)
![2 Zvezdici 2 Zvezdici](https://www.web-kulinarika.si/wp-content/plugins/wp-postratings/images/stars_crystal/rating_off.gif)
![3 Zvezdice 3 Zvezdice](https://www.web-kulinarika.si/wp-content/plugins/wp-postratings/images/stars_crystal/rating_off.gif)
![4 Zvezdice 4 Zvezdice](https://www.web-kulinarika.si/wp-content/plugins/wp-postratings/images/stars_crystal/rating_off.gif)
![5 Zvezdic 5 Zvezdic](https://www.web-kulinarika.si/wp-content/plugins/wp-postratings/images/stars_crystal/rating_off.gif)
![](https://www.web-kulinarika.si/wp-content/plugins/wp-postratings/images/loading.gif)
Priprava recepta
Piščančja prsa narežemo v zrezke, potolčemo, solimo in popramo. Hruške razpolovimo, spodnjo stran pri vsaki polovici spodrežemo, da hruške lepo stojijo, z žlico izdolbemo pečke in jih v vreli vodi z dodatkom sladkorja, vina in sladkorja prevremo, hruške postavimo v hladno vodo. Ohlajene hruške nadevamo s na palčke narezanim sirom rokfort. Zrezke na obeh straneh zlatorumeno zapečemo na obeh straneh, zalijemo z belim vinom in kokošjo juho, na vsak zrezek postavimo s sirom napoljnjeno hruško in pokrito dušimo 3 minute, Zrezke podlijemo z nastalo omako in na vsak zrezek postavimo hruško, poljubno garniramo.
Nasvet
čas priprave: 30 minut