Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja jetra z ingverjem

Mesne jedi, Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 40 min

Težavnost: 5

Število oseb: 3

Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 480 g piščančja jetra
  • 160 g jajčevci
  • jedilni škrob
  • olje za pečenje
  • ingver, česen, moka bela
  • riževo vino, sojina omaka
  • perutninski fond
  • jabolčni kis, sladkor
  • sezamovo olje, sol
  • mleti poper črni

Priprava recepta

Piščančja jetra mariniramo z malo sesekljanega česna, malo sesekljanega ingverja, soli, malo sezamovega olja, jetra mariniramo vsaj 30 minut. Jetra osušimo, oprašimo z moko, opečemo na olju, tako da postanejo lepo rjava odcedimo jih na papirnati brisači, postavimo jih na na žeru opečene rezine jajčevcev in prelijemo z omako, ki smo jo pripravili iz na olju prepraženega ingverja, sojine omake, riževo vino, jabolčnega kisa in sezamovega olja.

Nasvet

čas priprave 40 minut

Oglejte si sorodne recepte
Recept: Piščanec po ptujsko Piščanec po ptujsko
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančje stegno z jurčki na dušeni zeleni
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančje prsi v solati z ajdovo kašo
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančja stegna v pivskem testu
Recept: Piščanec po ptujsko Pikanten piščanec
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančji polpeti z zelenjavo
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top