Pikantno jagnječje bedro







Priprava recepta
česen sesekljamo, mu primešamo nageljnove žbice, timijan, papriko, poper in sol ter vse skupaj stremo v gladko maso. Počasi vmešamo limonin sok, da dobimo premaz gostote paradižnikove mezge. Jagnječje stegno razdelimo na dva dela, premažemo z začimbno mezgo in pustimo, da se 20 minut marinira.
čebulo sesekljamo na kockice. V srednje globoki ponvi segrejemo olivno olje in popečemo meso, da zakrkne in blago porjavi. Stegno odstranimo na pogret krožnik, na olje pa dodamo čebulo ter temeljito premešamo, da odstopi vse, kar se je med pečenjem prijelo posode. čebulo pražimo, da rahlo porjavi, zalijemo s paradižnikovim sokom, dodamo lovorova lista in na blagem ognju kuhamo 5 minut. Potem položimo meso v omako, posodo pokrijemo in dušimo 45 minut; med kuhanjem stegno večkrat obrnemo, da se enakomerno prepoji s sokom. Ko je meso mehko, omako prepasiramo.
Nasvet
Pikantno jagnječje stegno lahko ponudimo sveže skuhano, še boljše pa bo, če ga v omaki ohladimo (da meso vpije sok) in ponovno pogrejemo. Ponudimo ga z belim rižem ali krompirjem v kosih.