Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pikantno jagnječje bedro

Jedi iz drobnice, Mesne jedi
Jagnjetina Pikantno

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 jagnječje bedro, cca. 1 kg
1 večja čebula
2.5 dl paradižnikovega soka
3 stroki česna
3/4 žličke mletih nageljnovih žbic
1 žlička rdeče paprike (za pikantnejši okus lahko uporabimo pekočo papriko ali čili)
1/2 žličke timijana
sok ene limone
1/2 žličke popra
1/2 žličke soli
2 lovorova lista

Priprava recepta

česen sesekljamo, mu primešamo nageljnove žbice, timijan, papriko, poper in sol ter vse skupaj stremo v gladko maso. Počasi vmešamo limonin sok, da dobimo premaz gostote paradižnikove mezge. Jagnječje stegno razdelimo na dva dela, premažemo z začimbno mezgo in pustimo, da se 20 minut marinira.
čebulo sesekljamo na kockice. V srednje globoki ponvi segrejemo olivno olje in popečemo meso, da zakrkne in blago porjavi. Stegno odstranimo na pogret krožnik, na olje pa dodamo čebulo ter temeljito premešamo, da odstopi vse, kar se je med pečenjem prijelo posode. čebulo pražimo, da rahlo porjavi, zalijemo s paradižnikovim sokom, dodamo lovorova lista in na blagem ognju kuhamo 5 minut. Potem položimo meso v omako, posodo pokrijemo in dušimo 45 minut; med kuhanjem stegno večkrat obrnemo, da se enakomerno prepoji s sokom. Ko je meso mehko, omako prepasiramo.

Nasvet

Pikantno jagnječje stegno lahko ponudimo sveže skuhano, še boljše pa bo, če ga v omaki ohladimo (da meso vpije sok) in ponovno pogrejemo. Ponudimo ga z belim rižem ali krompirjem v kosih.

Oglejte si sorodne recepte
Pikantna solata s sadno polivko
Jagnječje zarebernice z zeliščno skorjo
Pikantni škampi
Obložen jagnečji hrbet
Pikanten piščanec
Pikanten krompir v srajčki
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top