Pikantni piščanec po tajsko
Priprava recepta
Filete zmečkamo z vilicami in zmešamo s sojino omako ter vsemi začimbami. Z maso premažemo piščanca, od znotraj in po zunanji strani, ter ga pustimo 4 – 5 ur marinirati. Piščanca lahko pripravimo tudi dan vnaprej, vendar ga zapremo v posodo ali vrečko in ga shranimo v hladilnik. Med mariniranjem piščanca večkrat obrnemo, da se bolj enakomerno prepoji z začimbami.
Pečico ogrejemo na 200 C.
Piščanca premažemo z raztopljenim maslom, ga nataknemo na raženj ali s hrbtom položimo na mrežico. Na dno pečice postavimo pekač, v katerega smo nalili za dva prsta vode: tako se piščanec ne bo preveč izsušil, pekač pa bo tudi prestregel sok, ki kaplja pri pečenju.
Piščanca pečemo 40 – 50 minut, občasno ga prelivamo s sokom iz pekača. Ponudimo ga z rižem in svežo zelenjavo.