Piccata iz svinjskega fileja s timijanom
Priprava recepta
1. Solato očistite, operite in dobro odcedite v solatni centrifugi. Natrgajte jo na grižljaj velike kose in jo dekorativno razporedite na krožnike. Paradižnika operite, odstranite nastavek za pecelj, ju narežite na ploščice in položite na solato. Za preliv zmešajte kis, sol in poper ter umešajte olje.
2. Svinjski file oplaknite, osušite in narežite na tanke rezine. Rahlo jih potolcite (na primer s hrbtiščem večjega noža) in potresite s poprom. Zelišča oplaknite, otresite do suhega, osmukajte lističe in drobno sesekljajte. Nato jih dajte skupaj z jajci in s parmezanom v globok krožnik in dobro premešajte.
3. V ponvi segrejte maščobo za peko. Kose fileja solite, jih povlecite skozi jajčno sirovo mešanico in specite na maščobi.
4. Solato pokapajte s prelivom. Nanjo razporedite piccato in okrasite s svežimi zelišči. K jedi se prileže kremna pomaka iz paprike ali pa lahka smetanova omaka.
Nasvet
Priprava približno 15 minut, na osebo približno 620 kcal, B: 51 g, M: 42 g, OH: 6 g.