Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pesto po genovsko

Testenine
Pesto

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

0.5 l dobro opranih listov bazilike
(pravo količino bazilike je najlaže definirati kot volumen, saj imajo posode mešalnikov skalo v litrih)
6 velikih strokov česna
2 dl oluščenih pinjol
2.5 dl olivnega olja
sol in poper
2.5 dl naribanega parmezana

Priprava recepta

Baziliko, grobo narezan česen in pinjole stresemo v mešalnik z jeklenimi noži in med miksanjem počasi dodajamo olivno olje. Ko je zmes povsem gladka, popramo in kar krepko osolimo. če pripravljamo pesto na zalogo, mešanico razdelimo na ustrezne porcije, zavarimo v zamrzovalne vrečke in takoj zamrznemo. Pesto namreč na zraku oksidira in hitro porjavi – če pa ga še svežega zamrznemo, bo obdržal lepo zeleno barvo. Parmezan vmešamo, ko pesto odmrznemo.

Nasvet

če nameravamo pripravljeni pesto kmalu porabiti, takoj vmešamo še parmezan. Pesto lahko hranimo v hladilniku tudi več tednov: pretresemo ga v primeren lonček in prelijemo z žlico olivnega olja. <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/F8ketcCnRCk"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/F8ketcCnRCk" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Oglejte si sorodne recepte
Recept za pripravo bučkinih špagetov Pesto po bohinjsko
Goveji file z limoninim pestom Goveji file z limoninim pestom
Paradižnik z mocarelo in s pestom
Bazilikini špageti Bazilikini špageti
Recept za pripravo bučkinih špagetov Špageti al pesto
Recept za pripravo bučkinih špagetov Pesto
Oglejte si tudi
Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Testenine

Mafini iz testenin s šunko in zelenjavo

Špageti

Špageti s čilijem in z olivami

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top