Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Peresniki s tartufi

Peresniki, rigatoni, rezanci, Testenine

Čas priprave: 30 min

Peresniki Tartufi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

500 g peresnikov;
250 g smetane za kuhanje;
100 g naribanega parmezana;
80 g tartufov;
tartufno olje;
sol, poper.

Priprava recepta

V kozici na rahlem ognju raztopite malo masla, dodajte smetano in parmezan. Pustite, da se zgosti. Nato počasi zmanjšujte ogenj in v to maso naribajte tartufe; nato pa spet zvišajte ogenj.
Peresnike skuhajte v obilici slane vode. Odcejene dodajte omaki dobro premešajte in servirajte. Pred serviranjem peresnike še na rahlo pokapljajte z tartufnim oljem. Z tartufi se izjemno dobro ujema jajce, v našem primeru poširano ali “enourno jajce”.

Nasvet

Za še boljši okus lahko dodaste tudi tartufato.

Oglejte si sorodne recepte
Rezanci s tartufi Peresniki v hudi omaki
Rezanci s tartufi Široki rezanci s tartufi
Rezanci s tartufi Peresniki s tunino in grahom
Rezanci s tartufi Polenovka v omaki iz tartufov
Peresniki z lososom Peresniki z lososom
Rezanci s tartufi Rezanci s tartufi
Oglejte si tudi
Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Testenine

Mafini iz testenin s šunko in zelenjavo

Špageti

Špageti s čilijem in z olivami

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top