Pečeno goveje meso s testeninami
Priprava recepta
1. Meso osušite in narežite na grižljaj velike kose. česen olupite in drobno sesekljajte. Grah, čili in papriko operite. čili prerežite po dolžini, mu odstranite semenje in narežite na majhne kocke. Grah in papriko očistite, papriki odstranite semenje in bele kožice ter oboje narežite na trakove. Spomladansko čebulo očistite, operite, bele in zelene dele narežite na majhne koščke. Gobe zdrgnite in očistite.
2. V voku segrejte 2 žlici olja in meso od 2 do 3 minute ob nenehnem mešanju dobro opecite. Dodajte 1 žlico sojine omake, začinite s soljo in poprom ter meso vzemite ven. Mie rezance pripravite po navodilih v zadostni količini osoljene vode.
3. V vok dajte preostalo olje in v njem popražite česen, čili, zelenjavo in gobe. Dodajte osnovo, preostalo sojino omako in vse skupaj kuhajte pokrito na rahlem ognju. Umešajte meso.
4. Testenine odlijte in odcedite. Razdelite v 4 skodelice, postrezite z zelenjavo in mesom in posujte s sesekljanim drobnjakom.
Nasvet
KUHANJE Z VOKOM - čUDOVITO PREFINJENO IN SUPER ZDRAVO Dodaten namig ŠPAGETI PO AZIJSKO Kar pomenijo Italijanom špageti, pomenijo Kitajcem mie rezanci: nepozaben okus in enostavno en, dva, tri pripravljeni; hitreje kot mediteranski klasiki. V treh do petih minutah so instantni rezanci na mizi. Tako enostavno, da morate poskusiti!