Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečeno goveje meso s testeninami

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Govedina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

300 g govejega mesa
3 stroke česna
150 g graha
1 zelen čili
1 rdečo papriko
pol šopka spomladanske čebule
150 g shiitake gob
4 žlice olja
3 žlice sojine omake
sol, poper
200 g kitajskih jajčnih rezancev (Mie-rezanci)
125 ml zelenjavne osnove
1 žlico kolobarčkov drobnjaka

Priprava recepta

1. Meso osušite in narežite na grižljaj velike kose. česen olupite in drobno sesekljajte. Grah, čili in papriko operite. čili prerežite po dolžini, mu odstranite semenje in narežite na majhne kocke. Grah in papriko očistite, papriki odstranite semenje in bele kožice ter oboje narežite na trakove. Spomladansko čebulo očistite, operite, bele in zelene dele narežite na majhne koščke. Gobe zdrgnite in očistite.

2. V voku segrejte 2 žlici olja in meso od 2 do 3 minute ob nenehnem mešanju dobro opecite. Dodajte 1 žlico sojine omake, začinite s soljo in poprom ter meso vzemite ven. Mie rezance pripravite po navodilih v zadostni količini osoljene vode.

3. V vok dajte preostalo olje in v njem popražite česen, čili, zelenjavo in gobe. Dodajte osnovo, preostalo sojino omako in vse skupaj kuhajte pokrito na rahlem ognju. Umešajte meso.

4. Testenine odlijte in odcedite. Razdelite v 4 skodelice, postrezite z zelenjavo in mesom in posujte s sesekljanim drobnjakom.

Nasvet

KUHANJE Z VOKOM - čUDOVITO PREFINJENO IN SUPER ZDRAVO Dodaten namig ŠPAGETI PO AZIJSKO Kar pomenijo Italijanom špageti, pomenijo Kitajcem mie rezanci: nepozaben okus in enostavno en, dva, tri pripravljeni; hitreje kot mediteranski klasiki. V treh do petih minutah so instantni rezanci na mizi. Tako enostavno, da morate poskusiti!

Oglejte si sorodne recepte
Goveja pečenka Goveji steak s krutoni
Goveji file z limoninim pestom Goveji file z limoninim pestom
Goveja pečenka Goveji zvitki z jajčnim nadevom
Goveji zrezki s pršutom Goveji zrezki s pršutom
Goveja pečenka Goveja pečenka
Goveja pečenka Goveja juha
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top