Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečene piščančje prsi z zelenjavnim rižem

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za zelenjavni riž:
200 g riža, ki se kuha 10 minut
sol
150 g cvetače
2 korenčka
1 rumeno papriko
2 rdeči čebuli
150 g stročjega fižola (zamrznjenega)
1 žlico olja
75 g indijskih oreškov (cashew)
100 ml sojine omake
1/2 žličke mletega ingverja
1 žličko mešanice petih začimb

Za piščančje prsi in dekoracijo:
4 fileje piščančjih prsi (po približno 150 g)
poper
1 žlico maščobe za peko
2 stroka česna
4 žlice sojine omake
sol
meliso

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Riž skuhajte al dente v 400 ml osoljene vode.
2. Meso oplaknite, osušite in izdatno začinite s poprom. V ponvi, primerni za peko v pečici, segrejte maščobo za peko. Olupite česen, ga narežite na kocke, dajte na maščobo in opražite. Dodajte piščančje fileje in jih nekoliko opecite. Nakapajte jih s sojino omako, solite in v ogreti pečici pecite še približno 15 minut.
3. Cvetačo očistite, operite in razdelite na brstiče. Korenje oplaknite, olupite in narežite na tanke trakove. Papriko operite, očistite, prepolovite, ji odstranite semenje in bele kožice ter narežite na trakove. čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. V osoljeni vodi skuhajte cvetačo, korenje in zamrznjen fižol, da ostanejo še hrustljavi. Zelenjavo poberite iz posode in odcedite.
4. Narezano čebulo opražite na olju. Dodajte papriko in jo nekoliko zarumenite. Umešajte še kuhan riž, kuhano zelenjavo in indijske oreške ter vse skupaj med mešanjem pri visoki temperaturi pecite približno 3 minute. Prilijte sojino omako in po potrebi še 100 ml juhe. Začinite s soljo, z ingverjem in mešanico petih začimb. Meso in zelenjavno-riževo mešanico razporedite po krožnikih in jed okrasite z lističi melise.

Nasvet

Priprava: približno 25 minut; na osebo približno 580 kcal; B: 49 g, M: 17 g, OH: 56 g.

Oglejte si sorodne recepte
Piščanec po Špansko Piščanec z raki in mandeljni
Piščanec po Špansko Piščanec po Špansko
Piščanec po Špansko Riž s pimentom
Piščanec po Špansko Piščančji suši
Piščanec po Špansko Siroki rezanci s piscancjim ragujem
Piščanec po Špansko Piščančji salpikon
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top