Pečene piščančje prsi z zelenjavnim rižem
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Riž skuhajte al dente v 400 ml osoljene vode.
2. Meso oplaknite, osušite in izdatno začinite s poprom. V ponvi, primerni za peko v pečici, segrejte maščobo za peko. Olupite česen, ga narežite na kocke, dajte na maščobo in opražite. Dodajte piščančje fileje in jih nekoliko opecite. Nakapajte jih s sojino omako, solite in v ogreti pečici pecite še približno 15 minut.
3. Cvetačo očistite, operite in razdelite na brstiče. Korenje oplaknite, olupite in narežite na tanke trakove. Papriko operite, očistite, prepolovite, ji odstranite semenje in bele kožice ter narežite na trakove. čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. V osoljeni vodi skuhajte cvetačo, korenje in zamrznjen fižol, da ostanejo še hrustljavi. Zelenjavo poberite iz posode in odcedite.
4. Narezano čebulo opražite na olju. Dodajte papriko in jo nekoliko zarumenite. Umešajte še kuhan riž, kuhano zelenjavo in indijske oreške ter vse skupaj med mešanjem pri visoki temperaturi pecite približno 3 minute. Prilijte sojino omako in po potrebi še 100 ml juhe. Začinite s soljo, z ingverjem in mešanico petih začimb. Meso in zelenjavno-riževo mešanico razporedite po krožnikih in jed okrasite z lističi melise.
Nasvet
Priprava: približno 25 minut; na osebo približno 580 kcal; B: 49 g, M: 17 g, OH: 56 g.