Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečene jagnečje zarebernice po moderno

Jedi iz drobnice, Mesne jedi
Pečene jagnečje zarebernice po moderno
Jagnjetina Mesne jedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 8 jagnječjih zarebrnic
  • Olje za opekanje
  • Jagnječji fond iz kosti
  • 10 g temne čokolade
  • 1 strok česna
  • rožmarin, sol, poper, lovorjev list

8 jagnječjih zarebrnic,
olje za opekanje,
jagnječji fond iz kosti,
10 g temne čokolade,
strok česna,
rožmarin, sol,
poper,
lovorjev list.

Priprava recepta

Jagnječje zarebrnice z dolgo kostjo opečemo na majhni količini olja, da dobijo skorjico. Iz jagnječjega fonda, ki smo ga naredili iz jagnječjih kosti, naredimo temno omako. Na olju prepražimo cel česen, zalijemo z jagnječjim fondom in dodamo malo raztopljene temne čokolade in začimbe: sol, poper, svež sesekljan rožmarin in lovorjev list. Nato zarebrnice nekoliko dušimo v tej omaki da se okusi sharmonizirajo. Pečene zarebrnice nato postrežemo z drobnimi semeni v harmoniji zelenjave. Za dekoracijo uporabimo rožmarinovo vejico in svež lovorjev list.

Oglejte si sorodne recepte
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječje krone z balzamičnim kisom, začinjenimi krompirjevimi krhlji in zelenjavo (VideoRecept)
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječji kotlet z olivami
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječje stegno po rimsko
Jagnječji kotlet s timijanom Pikantno jagnječje bedro
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječji kotlet s timijanom
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječje stegno s kumarami
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top