Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečena raca s kostanjevo omako

Jedi iz perutnine

Čas priprave: 30 min

Raca

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 raca, okrog 2 kg
50 dag piščanca,
maslo,
čebula,
30 dag jušne zelenjave,
kis,
krompir,
25 dag olupljenega kuhanega kostanja
1,5 dcl sladke smetane
0,5 dcl kisle smetane
sol,poper,
timijan, peteršilj

Priprava recepta

Raco dobro natremo s soljo in poprom, in jo položimo v pekeč namaščen. Pečemo jo 2 uri pri 185°C. V večji kozici pražimo na maslu piščančje kose, sesekljano čebulo in zelenjavo. Ko je popečena dodamo kis, in 2 dcl osnove ali vode. Pustimo, da se pokuha vsaj na polovico, ko naribamo v omako še krompir in pustimo, da se še enkrat počasi prevre. Omako na situ pretlačimo in ji dodamo še kuhane kostanje. Ko še malo prevrejo, kostanje pretlačimo in omaki doamo še sladko in kislo smetano. Začinimo in serviramo

Nasvet

Raco ponudimo s kostanjevo omako, kruhovim cmokom, martinovim nadevanim jabolkom, rdečim dušenim zeljem in mlinci.

Oglejte si sorodne recepte
Poprova raca z omako robert
Raca na pisani ajdovi kasi Raca na pisani ajdovi kaši
Raca z ananasovo omako
Raca z vinsko omako
Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci
Oglejte si tudi
Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Pečena gos z nadevom iz jabolk in orehov

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Jedi iz perutnine

Pečen kapun z jogurtom in medom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top