Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečena goska z jabolkami in figami

Jedi iz perutnine
Gos Jabolka

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Manjša goska,
sol, poper
2 kiselkasti jabolki,
20 dag suhih fig,
sok limone,
čajna žlička karijevega praška,
čebula, korenček,
vejica timijana in rožmarina,
osnovna kremna omaka,
olje ,
0,3 dcl konjaka.

Priprava recepta

Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine, odstranimo peščišče in jih pokapamo z limoninim sokom, fige narežemo. Oprano gosko, posolimo, popopramo. Jabolka in fige pomešamo s praškom karija, in z njimi napolnimo gosko. Odprtino povežemo s kuhinjsko vrvico. Pečico segrejemo na 200°C. V pekaču močno segrejemo maščobo in gosko popečemo z vseh strani do lepe rjave barve. Vzamemo jo iz pekača in prihranimo. V soku od pečenja rahlo prepražimo čebulo in korenček, zalijemo z malo osnovne kremne omake, dodamo timijan, rožmarin, gosko damo spet v pekač. Pečemo v pečici več kot eno uro, vmes zalivamo z juho. Na koncu omaki dodamo konjak.

Oglejte si sorodne recepte
Jabolka v solati z avokadom
Ribja solata z granatnim jabolkom
Puranja jetra z ocvrto cebulo, jabolki in Madeira omako
Pečena gos z nadevom iz jabolk in orehov
V pečici pečena Martinova gos
Pečena gos z zelišči
Oglejte si tudi
Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Pečena gos z nadevom iz jabolk in orehov

Jedi iz perutnine

Pečen kapun z jogurtom in medom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top