Pečen brancin z žafranovo omako
Priprava recepta
Ribo oluskamo, filiramo, odstranimo ostanke kosti, narežemo na 3-4 cm široke fileje pokapamo z limoninim sokom, solimo popopramo in na rahlo poprašimo z moko. Fileje najprej hrustljavo zapečemo na oljčnem olju le po kožni strani, jih obrnemo postavimo v pečico razgreto na 200 stopinj celzija.OMAKA: V manjši kozici spenimo 30 g masla,dodamo sesekljano šalotko in žafran ter vse prav na hitro popražimo, nato pa zalijemo z belim vinom. Dodamo ribjo osnovo in večino tekočine pokuhamo.Nato prilijemo še smetano in vermut, tako da dobimo kremno omako.Paradižnik poparimo, olupimo,iztisnemo seme in narežemo na četrtine. Damo ga v omako in ukuhamo. odišavimo s pehtranom, osolimo in popopramo ter kanemo nekaj kapljic janeževega žganja in limoninega soka.Vse skupaj pretlačimo. S preostalim maslom (20 g) omako zgostimo.