Pasulj
Čas priprave: 120 min
Težavnost: 6
Število oseb: 4
Priprava recepta
Prebran opran fižol namočimo v 2 x večjo količino mrzle vode, kot je fižola, en dan pred pripravo. Tako namočen fižol, damo kuhat v isti vodi, solimo dodamo;mleto kumino, lovorjev list, sesekljano čebulo korenček , petršilj in ostale začimbe. Med tem časom, ko se kuha fižol, pa posebaj prepražimo na kocke narezano slanino, nekaj čebule in česna. Ko je to prepraženo, odstavimo iz ognja in posipamo z rdečo mleto papriko, ter dodamo paradižnikovo mezgo. To pustimo stati še 1/2 ure. Na koncu damo še prežganje ter prepraženo slanino in še pustimo da prevre 10 minut. K tako pripravljenemu pasulju, lahko ponudimo kuhane kanjske, prekajeno slanino, pečene čufte, prekajeno vratovino ali svinjsko pečenko.