Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pasulj

Enolončnice

Čas priprave: 120 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 40 dag Fižola (suh rjav - ali beli )
  • 2,5 dag Slanine
  • 10 dag čebule
  • 0,5 dag česna
  • 0,5 dcl Belega olja
  • 4 dag Moke
  • 1,5 dag Paradižnikove mezge
  • 5 dag Petršilja
  • 5 dag Korenček sveži
  • Sol, mleta, kumina, celi poper, rdeča paprika, lovorjev list, vegeta

Priprava recepta

Prebran opran fižol namočimo v 2 x večjo količino mrzle vode, kot je fižola, en dan pred pripravo. Tako namočen fižol, damo kuhat v isti vodi, solimo dodamo;mleto kumino, lovorjev list, sesekljano čebulo korenček , petršilj in ostale začimbe. Med tem časom, ko se kuha fižol, pa posebaj prepražimo na kocke narezano slanino, nekaj čebule in česna. Ko je to prepraženo, odstavimo iz ognja in posipamo z rdečo mleto papriko, ter dodamo paradižnikovo mezgo. To pustimo stati še 1/2 ure. Na koncu damo še prežganje ter prepraženo slanino in še pustimo da prevre 10 minut. K tako pripravljenemu pasulju, lahko ponudimo kuhane kanjske, prekajeno slanino, pečene čufte, prekajeno vratovino ali svinjsko pečenko.

Oglejte si tudi
Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Enolončnice

Jota

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top