Panirani zrezki s karijevo omako
Priprava recepta
1. Zrezke oplaknite, osušite in začinite s soljo in poprom. Najprej jih povaljajte v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in nazadnje še v drobtinah. V teflonski ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani zlato rjavo popecite zrezke.
2. Za pripravo karijeve omake olupite čebuli in ju zrežite na drobne kocke. Olupite zgornjo lupino Manga in meso sadeža ločite od kosti. Polovico manga nato zrežite na kocke, preostanek pa zrežite na rezine in jih prihranite. Banano olupite in jo zrežite na koščke.
3. V ponvi segrejte olje in na njem podušite čebulo, kocke manga in koščke banane. Posujte s karijem in vse skupaj še malce podušite. Nato vmešajte mangov chutney, prilijte juho in sestavinam dodajte tabasko. Omaka naj počasi vre približno 10 do 15 minut. Nato jo pretlačite skozi cedilo, ji primešajte smetano in omako pretlačite še s paličnim mešalnikom. Po potrebi jo lahno zgostite z umešanim jedilnim škrobom in dodatno začinite.
4. Zrezke porazdelite po krožnikih in jih okrasite z mangovimi rezinami, s koščki bučk in perujskimi češnjami. Postrezite s karijevo omako. Zraven ponudite mešanico divjega riža.
Nasvet
Priprava: približno 30 minut; na osebo približno 780 kcal; B: 54 g, M: 37 g, OH: 58 g.