Ostriž za sladokusce
Priprava recepta
Ostriževe fileje mariniramo 1 uro v mešanici limonovega soka, olivnega olja, soli in popra. Potem jih obrišemo, pomokamo, pomočimo v stepena jajca in zlato rumeno zapečemo na maslu. Tako pripravljene fileje zložimo na ploščo, obložimo s slanim kuhanim krompirjem in potresemo sesekljanim peteršiljem. Serviramo s posebej pripravljeno omako. Omaka: Na maslu na hitro prepražimo olupljene in ožete na majhne koščke narezane paradižnike, silimo in popramo, dodamo 2 kavni žlici zelo drobno sesekljane čebule in zalijemo z 0,5 dcl kisa ter 1 dcl belega vina. Kuhamo 15 minut. Potem omako odstavimo z ognja in dodamo 1 kavno žlico sesekljanega pehtrana in 2 rumenjaka. Omako stepamo in segrevamo toliko časa, da se rumenjaki pričnejo gostiti. Pazimo, da se omaka ne segreje preveč.