Obložen jagnečji hrbet
Priprava recepta
Meso operemo,obrišemo, položimo v ponev za pečenje in počasi od strani zalivamo z mesnim zavretkom.Nato meso posolimo in ga med pogostim zalivanjem s pečenkinim sokom ( po potrebi dolijemo nekoliko zavretka ) kuhamo skupaj z razpolovljeno čebulo 1 uro ali 1 uro in pol. Potem vzamemo meso iz ponve, ga narežemo na ne preveč tanke rezine, pripravimo na prej segreti plošči in ga postavimo na toplo. Po potrebi dolijemo pečenkin sok, ki smo ga zgostili z jedilnim škrobom, zmešanim z mrzlo vodo, zavremo,pretlačimo in začinimo s soljo,poprom in madeiro. Meso obložimo s paradižnikovim kečapom v majhnih školjkah ali modelčkih, z grahom,zabeljenim z maslom,in z zelenim stročjim fižolom v kupljenih,nesladkanih torticah, s korenčkom v artičokah (lahko tudi iz konzerve ).