






Priprava recepta
čizaro namočimo v hladno vodo in pustimo 3 ure. Potem čizaro skuhamo v slani vodi, v katero ste dali neolupljen strok česna in lovorjev list. Tudi krompir skuhamo v vreli vodi, ga olupimo in stisnemo, da bo pripravljen za njoke. H krompirju dodamo 700 gr. čizare pravtako stisnjene, dolijte olje z aromo česna, solite poprajte in zmešajte s celim jajcem. Tej masi dodajte moko in naredite testo iz katerega boste naredili male njoke. Očistite gambere, odstranite drobovje, očistite gobe, v vreli vodi skuhajte paradižnike, odstranite kožo in semenčke, ter jih narežite na kocke. V ponvi popražite na olju sesekljano malo sladko čebulo, dodajte gobe in gambere ter vse skupaj pražite 2 minuti. Temu dodajte paradižnike, zrezano rukolo ter polijte z ribjo juho ter malo pokuhajte, da se omaka zgosti. Med tem časom tudi skuhajte njoke in jih začinite v ponvi, dodajte olje z aromo česna, sesekljan peteršilj in malo feferona primešajte omako ter servirajte.