Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Njoki iz čizare v raguju iz gamberov in jurčkov z zelenjavo

Njoki, Testenine
Jurčki

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

500 gr. krompirja, 300 gr. suhe čizare, 1 kg gamberov, 200 gr. paradižnika, 300 gr. jurčkov, 300 gr bele moke , 1 jajce; 1 mala sladka čebula, 1 šopek rukole, 1 lovorjev list, hudi feferon , 100 gr. ribje juhe, 30 gr. peteršilja, 1 strok česna, 30 gr. olja z okusom česna, olivno olje extravergine.

Priprava recepta

čizaro namočimo v hladno vodo in pustimo 3 ure. Potem čizaro skuhamo v slani vodi, v katero ste dali neolupljen strok česna in lovorjev list. Tudi krompir skuhamo v vreli vodi, ga olupimo in stisnemo, da bo pripravljen za njoke. H krompirju dodamo 700 gr. čizare pravtako stisnjene, dolijte olje z aromo česna, solite poprajte in zmešajte s celim jajcem. Tej masi dodajte moko in naredite testo iz katerega boste naredili male njoke. Očistite gambere, odstranite drobovje, očistite gobe, v vreli vodi skuhajte paradižnike, odstranite kožo in semenčke, ter jih narežite na kocke. V ponvi popražite na olju sesekljano malo sladko čebulo, dodajte gobe in gambere ter vse skupaj pražite 2 minuti. Temu dodajte paradižnike, zrezano rukolo ter polijte z ribjo juho ter malo pokuhajte, da se omaka zgosti. Med tem časom tudi skuhajte njoke in jih začinite v ponvi, dodajte olje z aromo česna, sesekljan peteršilj in malo feferona primešajte omako ter servirajte.

Oglejte si sorodne recepte
Ajdova kaša z jurčki
Telečji file nadevan z jurčki
Polžki z jurčki in bučkami
Piščančje stegno z jurčki na dušeni zeleni
Jelenov medaljon z jurčki
Piščančja jurčkova terina
Oglejte si tudi
Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Testenine

Mafini iz testenin s šunko in zelenjavo

Špageti

Špageti s čilijem in z olivami

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top