Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Narastek s testeninami in pisano zelenjavo

Tople porcijske predjedi
Narastek s testeninami in pisano zelenjavo

Čas priprave: 50 min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

Brokoli Bučke Sir Testenine

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 300 g paradižnika
  • 250 g polžkov (makaronov)
  • 200 g brokolija
  • 200 g korenja
  • 200 g bučk
  • 500 ml mleka
  • 500 ml zelenjavne juhe iz kocke
  • 4 jajca
  • 2 zravnani žlički jedilnega škroba
  • 1 šopek peteršilja
  • 80 g gavde ali ementalerja
  • sol, poper

Priprava recepta

Zelenjavo očistite in operite.

Brokoli razdelite na majhne brstiče in stebla tanko narežite. Korenje, bučke in paradižnike narežite na kolobarje. Peteršilj oplaknite in otresite do suhega. Lističe obtrgajte in drobno sesekljajte.

Namastite pekač za narastke. Nekaj rezin paradižnika prihranite. Makarone, brokoli, korenje, bučke, paradižnik in peteršilj po plasteh zložite v pekač. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155).

Jajca razžvrkljajte z vilico in premešajte z mlekom, juho in jedilnim škrobom. Mešanico začinite s soljo in poprom ter prelijte po narastku. Obložite ga z rezinami paradižnika. Siru odstranite skorjo, ga drobno naribajte in potresite po narastku. Peče naj se približno 40 minut.

Pekač vzemite iz pečice, jed potresite s poprom in postrezite v pekaču.

Nasvet

Priprava približno 25 minut; na osebo približno 510 kcal; B: 27 g, M: 20 g, OH: 54 g.

Oglejte si sorodne recepte
Aromatizirana juha z rižem in bučkami Pečene bučke
Aromatizirana juha z rižem in bučkami Sipe z bučkami
Aromatizirana juha z rižem in bučkami Bučkin narastek
Aromatizirana juha z rižem in bučkami Krompirjeva nabodala z bučkami
Aromatizirana juha z rižem in bučkami Piščančja prsi v bučkinih čolničkih s pršutovo paradižnikovo omako
Aromatizirana juha z rižem in bučkami Aromatizirana juha z rižem in bučkami
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top