Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Nadevane telečja prsi

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 kg telečjih prsi
Nadev:
3 pivske preste
2,5 dl mleka
1 čebula, 2 šopka peteršilja
20 dag gob (štorovk)
5 dag masla
naribana limonina lupina
2 žlici limoninega soka
1 žlica drobtin
2 jajci, sol, sveže zmlet poper,
muškatni orešček
0,5 dl olja, timijan
0,5 – 1 l belega vina
Vegeta

Priprava recepta

Telečjim prsim odstranimo kosti in odvečno maščobo ter jih zarežemo tako, da dobimo žep. (Tako pripravljeno meso lahko naročimo pri mesarju). Pripravimo nadev: preste narežemo v skledo in jih prelijemo z vrelim mlekom. Pokrite pustimo nekaj časa stati.

čebulo in peteršilj nasekljamo, gobje klobučke narežemo na tanke rezine, bete pa na kockice. čebulo, nasekljani peteršilj in gobe spražimo na dveh žlicah masla.

Pražimo približno 5 minut, dokler tekočina ne izpari. Preostalo maslo penasto umešamo in mu dodamo naribano limonino lupino in limonin sok, namočene preste, stepeni jajci, pripravljene gobe in drobtine. Osolimo, popopramo, dodamo muškatni orešček in Vegeto.

S pripravljeno zmesjo nadevamo prsi in odprtino zašijemo. Meso z zunanje strani malo osolimo. V pekaču segrejemo olje in meso na močnem ognju z obeh strani dobro zapečemo. Potem v pekač dolijemo vodo in pečemo pokrito z aluminijevo folijo približno eno uro in pol pri temperaturi 220o C.

Proti koncu pečenja odstranimo folijo in zalijemo z vinom, ki smo mu primešali malo timijana. Pečene telečje prsi pustimo 15 minut stati, potem jih pa narežemo na kose, jih položimo na krožnik in prelijemo z omako od pečenja.

Kot prilogo tej izredno okusni jedi lahko ponudimo različne vrste sveže solate, kuhano zelenjavo in po želji pražene štorovke.

Oglejte si sorodne recepte
Zarebernica na floretinski način Telečja zarebrnica z jurčki
Zarebernica na floretinski način Zarebernica na floretinski način
Zarebernica na floretinski način Telečji medaljon v pikantni omaki
Zarebernica na floretinski način Telečji ragu po starem
Zarebernica na floretinski način Limonini telečji zrezki s kaprami
Zarebernica na floretinski način Nadevani telečji file z zelišči
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top