Nadevane telečja prsi







Priprava recepta
Telečjim prsim odstranimo kosti in odvečno maščobo ter jih zarežemo tako, da dobimo žep. (Tako pripravljeno meso lahko naročimo pri mesarju). Pripravimo nadev: preste narežemo v skledo in jih prelijemo z vrelim mlekom. Pokrite pustimo nekaj časa stati.
čebulo in peteršilj nasekljamo, gobje klobučke narežemo na tanke rezine, bete pa na kockice. čebulo, nasekljani peteršilj in gobe spražimo na dveh žlicah masla.
Pražimo približno 5 minut, dokler tekočina ne izpari. Preostalo maslo penasto umešamo in mu dodamo naribano limonino lupino in limonin sok, namočene preste, stepeni jajci, pripravljene gobe in drobtine. Osolimo, popopramo, dodamo muškatni orešček in Vegeto.
S pripravljeno zmesjo nadevamo prsi in odprtino zašijemo. Meso z zunanje strani malo osolimo. V pekaču segrejemo olje in meso na močnem ognju z obeh strani dobro zapečemo. Potem v pekač dolijemo vodo in pečemo pokrito z aluminijevo folijo približno eno uro in pol pri temperaturi 220o C.
Proti koncu pečenja odstranimo folijo in zalijemo z vinom, ki smo mu primešali malo timijana. Pečene telečje prsi pustimo 15 minut stati, potem jih pa narežemo na kose, jih položimo na krožnik in prelijemo z omako od pečenja.
Kot prilogo tej izredno okusni jedi lahko ponudimo različne vrste sveže solate, kuhano zelenjavo in po želji pražene štorovke.