Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Nadevana svinjska prsi

Jedi iz svinjine
Svinjina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1-1 in pol kg svinjskih prsi,
sol,poper.
Nadev:
1 žemlja,
1 čebula(sesekljana),
pol kg zmletega mesa,
2 jajci,sol,poper,
malo majarona,
pol žličke paprike.

Omaka:
2-3 žlice moke,
1/4l vode ali juhe.

Priprava recepta

Meso na hitro operemo in obrišemo.Naredimo žep in začinimo s soljo in poprom. Nadev:Raztrgano žemljo namočimo z vodo ali juho,lahko tudi z mlekom.Dovolj namočeno ožmemo in denemo k mesu.Pridenemo še sesekljano čebulo in vse naštete začimbe in jajci.Na to res bodite pozorni.Dobro pregnetemo.Nadenemo prsi,žep zašijemo.Pečemo pri 210*C.Ko je meso dovolj mehko,ga vzamemo iz pekača in pustimo počivati nekaj minut,nato zrežemo na porcije.Ostanku soka v pekaču prilijemo podmet iz vode in moke.Dobro prevremo,če je treba tudi precedimo.Omako ponudimo z mesnimi rezinami. čas za peko:1 in pol ure. Npr.če mesa ne morete pojest vsega naenkrat,ga lahko zamrznete in pustite tam,tudi do dveh mesecev brez nikakršne bojazni. Svetujem vam še,kako jih zamrznite:Pečeno meso zrežemo na rezine in jih posamič zavijemo v alu folijo in zamrznemo.Nedodelano omako zamrznemo posebej. Odtaljevanje:Meso denemo v alu foliji v pečico in ga pri 190*C odtalimo,to pa traja okoli 35 minut.Medtem skončamo omako,kot sem že opisal zgoraj.Povem vam,da je ni boljše specialitete.

Oglejte si sorodne recepte
Odojek v pečici Svinjska ribica v listnatem testu
Odojek v pečici Svinjska bakalca z žlikrofi
Odojek v pečici Štrudelj s suhim svinjskim vratom in kislim zeljem
Odojek v pečici Odojek v pečici
Odojek v pečici Svinjska krača v zelenjavno mozaični omaki
Odojek v pečici Kodrasta endivija s krhkim svinjskim filejem
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Pikantni čevapčiči

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top