Nadevana svinjska prsi
Priprava recepta
Meso na hitro operemo in obrišemo.Naredimo žep in začinimo s soljo in poprom. Nadev:Raztrgano žemljo namočimo z vodo ali juho,lahko tudi z mlekom.Dovolj namočeno ožmemo in denemo k mesu.Pridenemo še sesekljano čebulo in vse naštete začimbe in jajci.Na to res bodite pozorni.Dobro pregnetemo.Nadenemo prsi,žep zašijemo.Pečemo pri 210*C.Ko je meso dovolj mehko,ga vzamemo iz pekača in pustimo počivati nekaj minut,nato zrežemo na porcije.Ostanku soka v pekaču prilijemo podmet iz vode in moke.Dobro prevremo,če je treba tudi precedimo.Omako ponudimo z mesnimi rezinami. čas za peko:1 in pol ure. Npr.če mesa ne morete pojest vsega naenkrat,ga lahko zamrznete in pustite tam,tudi do dveh mesecev brez nikakršne bojazni. Svetujem vam še,kako jih zamrznite:Pečeno meso zrežemo na rezine in jih posamič zavijemo v alu folijo in zamrznemo.Nedodelano omako zamrznemo posebej. Odtaljevanje:Meso denemo v alu foliji v pečico in ga pri 190*C odtalimo,to pa traja okoli 35 minut.Medtem skončamo omako,kot sem že opisal zgoraj.Povem vam,da je ni boljše specialitete.