Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Nabodala iz mesnih kroglic s solato

Mesne jedi, Tople porcijske predjedi
Nabodala iz mesnih kroglic s solato

Čas priprave: 40 min

Težavnost: 4

Število oseb: 4

Mleto meso Sir

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • ZA NABODALA :
  • 800 g mešanega mletega mesa
  • 100 g naribanega ementalerja
  • 100 g moke za paniranje
  • 2 jajci
  • 3 žlice gorčice
  • 2 žlici hrena (iz kozarčka)
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici olja
  • 1 rdečo in 1 rumeno papriko
  • sol, poper
  • ZA ZELENJAVNO SOLATO :
  • po 1 pločevinko koruze in rdečega fižola (po 312 ml)
  • 300 g cvetače
  • 3 paradižnike
  • 2 mladi čebuli
  • 6 žlic kisa
  • 80 ml zelenjavne juhe
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici sesekljanih mešanih zelišč
  • sol, poper

Priprava recepta

1. Za mesne kroglice zgnetite v gladko maso sesekljano meso, jajca, nariban sir ementaler, moko za paniranje, gorčico, hren in peteršilj. Začinite s soljo in poprom.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Iz mase z navlaženimi rokami oblikujte velike mesne kroglice.

3. Papriko oplaknite, razpolovite, očistite, ji odstranite semenje in razrežite na grižljaj velike kose. Na lesena nabodalca menjaje nabadajte mesene kroglice in koščke paprike. Pekač namastite z oljem, nanj položite nabodala in jih pecite v pečici približno 20 minut.

4. Cvetačo očistite, operite in razdelite na majhne brstiče. Koruzo in fižol ločeno odcedite na situ. Očistite mlado čebulo, jo oplaknite ter beli in zeleni del narežite na obročke. V paradižnike zarežite križ, jih prelijte z vročo vodo in olupite. Paradižnikom odstranite semenje in jih narežite na kocke. V skledi zmešajte koruzo, fižol, cvetačo, mlado čebulo in paradižnik.

5. Za preliv zmešajte kis, juho, sol, poper, olje in zelišča. Z njim prelijte zelenjavo in pustite stati 10 minut, da se sestavine prepojijo.

6. Nabodala z mesnimi kroglicami in zelenjavno solato razporedite na krožnike ter po želji okrasite z rožmarinom.

Nasvet

Priprava: približno 35 minut; na osebo približno 630 kcal; B: 40 g, M: 39 g, OH: 25 g.

Oglejte si sorodne recepte
Liptovski sir Riž z gobami
Makaroni v gambozolini omaki Makaroni v gambozolini omaki
Liptovski sir Burikitas z mesnim nadevom
Mleta mrežna pečenka Mleta mrežna pečenka
Liptovski sir Mleta pecenka s smetanovo omako
Liptovski sir Liptovski sir
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top