Nabodala iz mesnih kroglic s solato
Čas priprave: 40 min
Težavnost: 4
Število oseb: 4






Priprava recepta
1. Za mesne kroglice zgnetite v gladko maso sesekljano meso, jajca, nariban sir ementaler, moko za paniranje, gorčico, hren in peteršilj. Začinite s soljo in poprom.
2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Iz mase z navlaženimi rokami oblikujte velike mesne kroglice.
3. Papriko oplaknite, razpolovite, očistite, ji odstranite semenje in razrežite na grižljaj velike kose. Na lesena nabodalca menjaje nabadajte mesene kroglice in koščke paprike. Pekač namastite z oljem, nanj položite nabodala in jih pecite v pečici približno 20 minut.
4. Cvetačo očistite, operite in razdelite na majhne brstiče. Koruzo in fižol ločeno odcedite na situ. Očistite mlado čebulo, jo oplaknite ter beli in zeleni del narežite na obročke. V paradižnike zarežite križ, jih prelijte z vročo vodo in olupite. Paradižnikom odstranite semenje in jih narežite na kocke. V skledi zmešajte koruzo, fižol, cvetačo, mlado čebulo in paradižnik.
5. Za preliv zmešajte kis, juho, sol, poper, olje in zelišča. Z njim prelijte zelenjavo in pustite stati 10 minut, da se sestavine prepojijo.
6. Nabodala z mesnimi kroglicami in zelenjavno solato razporedite na krožnike ter po želji okrasite z rožmarinom.
Nasvet
Priprava: približno 35 minut; na osebo približno 630 kcal; B: 40 g, M: 39 g, OH: 25 g.