Multivitaminska torta z jogurtovo kremo
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Za biskvit penasto stepite jajci, sladkor in vanilin sladkor. Posebej zmešajte moko, škrob in pecilni prašek, mešanico presejte na jajčno peno in vse skupaj zmešajte. Dno pekača za torto premera 24 cm namastite, napolnite s testom in pecite približno 25 minut. Pečnega vzemite iz pečice in ohladite.
2. Za kremo v hladno vodo namočite želatino. Kivije olupite, narežite, na hitro potopite v vročo vodo, osušite in ohladite. Breskov jogurt dajte v veliko skledo in gladko zmešajte. Segrejte breskov sok, ožmite želatino in jo pri nizki temperaturi med mešanjem stopite v soku. V tankem curku jo umešajte v jogurt. Posodo dajte na hladno. Ko se masa začne strjevati, trdno stepite smetano, v drugi posodi pa beljaka in ščepec soli v sneg. Umešajte najprej smetano, nato sneg in na koncu še kivi.
3. Biskvit položite na tortni pladenj in ga objemite s tortnim obročem. Po testu razporedite kremo in jo pogladite. Torto dajte za približno 4 ure v hladilnik, da se krema strdi.
4. Za preliv namočite želatino za približno 5 minut v hladni vodi. Segrejte multivitamski sok, želatino ožmite in stopite v soku. Torto vzemite iz hladilnika in sadni sok z žlico od sredine proti robu pogladite po kremi. Torto dajte ponovno v hladilnik, da se preliv strdi.
5. Odstranite tortni obroč. Torto okrasite s kokosovimi kroglicami, rezinami sadja in potresite s kokosovo moko.
Nasvet
Priprava približno 60 minut, na kos približno 200 kcal, B: 5 g, M: 8 g, OH: 25 g.