Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Morski sadeži z basmati rižem

Morske specialitete
Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

250 g bio beli basmati
1 čebula
1 kos svežega ingverja
1 strok česna
1 nasekljanega malega čilija
2 mali rdeči papriki, narezani na kocke
3 korenčke
200 g sojinih kalčkov
350 g škampovih repkov
350 g lososovega fileja
sok ene limone
2 JŽ bio sončničnega olja
2 JŽ bio sojine omake
poper
100 ml ribjega fonda
1⁄2 šopa poprove mete

Priprava recepta

Riž skuhamo po navodilih na zavitku. čebulo, ingver in česen olupimo in narežemo na drobne kocke. čili očistimo semen in na fino narežemo. Ravno tako narežemo na fine kockice papriko in korenje. Šop poprove mete splahnemo, otresemo vodo. Škampe in losos splahnemo, popivnamo in pokapljamo z limoninim sokom. Lososa narežemo na kocke in segrejemo olje v voku ali kateri drugi posodi v kateri bomo pripravljali jed. V tem popražimo čebulo, česen, ingver in čili. Dodamo škampe in losos in pražimo ca 3 minute. Sedaj dodamo papriko, korenje in sojine kalčke ter pražimo še 4 minute. Z ribjim fondom zalijemo in začinimo s sojino omako in poprom. Malo še pokuhamo in po želji dozačinimo. Liste poprove mete potrgamo od stebla in narežemo na drobno. Vse skupaj serviramo in nato po vrhu potrosimo poprovo meto.

Oglejte si sorodne recepte
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Smetanova curry juha z divjim rižem in kokosom
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Piščančji curry z mandljevim rižem
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Riževa potica z ocvirki
Piščanec po Špansko Piščanec po Špansko
Indijska juha z rižem
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top