Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Mirindjena

Jedi iz govedine, Mesne jedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

50 dag govedine,
50 dag jagnjetine,
1 kg trdih zelenih paradižnikov,
2 rumeni čebuli,
2 stroka česna,
6 žlic olivnega olja,
2 žlički bazilike,
1 žlička majarona,
½ žličke timijana,
3 lovorjevi listi,
3 žlice sesekljanega peteršilja,
poper in sol po okusu,

Priprava recepta

Meso razrežemo na 3 – 5 cm debele kose. Paradižnike razrežemo na krhlje, čebulo in česen drobno sesekljamo.
V srednje globoki posodi segrejemo olje in pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo meso, česen in paradižnike ter pokrito dušimo, da meso izpusti tekočino (10 – 15 minut). Potem dodamo baziliko, majaron, timijan, lovor, sol in poper, posodo spet pokrijemo in na blagem ognju dušimo 1 uro č 1 uro in pol, da se paradižniki razpustijo in meso zmehča. Posodo odkrijemo, vmešamo peteršilj in kuhamo še 20 minut, da se jed nekoliko posuši.
Mirindjeno lahko ponudimo sveže kuhano, z rižem ali testeninami. Še boljša pa bo, če jo pokrito ohladimo, da meso vpije sok, in potem ponovno pogrejemo.

Nasvet

Prvotno so mirindjeno kuhali le jeseni, da so lahko porabili zadnje paradižnike, ki sicer ne bi več dozoreli. Vendar je to odlična in zdrava jed, ki jo je vredno pripraviti kadar lahko dobimo zelene paradižnike. Po originalnem receptu pripravimo mirindjeno iz govedine in jagnjetine, vendar lahko uporabimo tudi samo goveje meso.

Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top