Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Milanska rižota

Rižote
Milanska rižota

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 6

Število oseb: 2

Rižota

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

300 gr. riža,
60 gr. masla;
nasekljana bela čebula,
1 zavitek žafrana v prahu,
1l. vrele juhe,
4 žlice naribanega parmezana

Priprava recepta

V ponvi razstopite maslo in dodajte nasekljano čebulo s kostnim mozgom. To pražite na srednji temperaturi nekaj minut, dokler čebula ne postane zlato rumena. Počrnele koščke čebule odstranite.

Nato dodajte riž in ga prepražite na močnem ognju. Mešajte z leseno žlico. Ko riž postane prozoren, vlijte nanj nekaj zajemalk juhe, da jo riž popije. Med tem časom neprenehoma vse skupaj mešate.

Dodajte žafran in nadaljujte s kuhanjem. Pri tem neprenehoma dodajate juho da se riž počasi prepoji. Ko je riž skuhan “al dente” in je brez tekočine, ga snamite z ognja, dodajte maslo, ki je ostalo in parmezan.

Vse premešajte, pustite nekaj minut stati in nato servirajte.

Oglejte si sorodne recepte
Rižota iz suhih jurčkov Rižota iz suhih jurčkov
Rižota s šparglji Pirina rizota z belim mesom
Rižota s šparglji Rižota s šampinjoni in paprikami
Rižota s šparglji Bučna rižota
Rižota s šparglji Zelenjavna rižota
Rižota s šparglji Vanilijeva-čokoladna rižota
Oglejte si tudi
Rižote

Pirina rizota z belim mesom

Rižota iz suhih jurčkov
Rižote

Rižota iz suhih jurčkov

Rižote

Riž z Žafranom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top