Malinova smetanova torta s čokoladnim biskvitom
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Tortni model premera 26 cm namastite le na dnu. Za biskvit nastrgajte kuverturo. Stopite maslo. Ločite beljake in rumenjake. Beljake stepite v trden sneg. Rumenjake in sladkor stepite v gosto penasto maso. Umešajte tekoče maslo in nastrgano kuverturo. Zmešajte moko, jedilni škrob in pecilni prašek ter presejte na jajčno maso. Na moko naložite sneg in vse rahlo zmešajte. S testom napolnite model, ga pogladite in pecite od 35 do 40 minut.
2. Biskvit vzemite iz pečice, z nožem ločite od robu, nekoliko ohladite, odstranite tortni obroč in popolnoma ohladite na kuhinjski rešetki.
3. Zamrznjene maline nekoliko odmrznite. Sveže preberite in po potrebi oplaknite z vodo. Nekaj jih za dekoracijo shranite v hladilnik. Smetano, utrjevalec in sladkor z ročnim mešalnikom pri nizki stopnji trdno stepite. Tretjino smetane odvzemite in postavite v hladilnik. Maline pretresite v smetano in nežno premešajte.
4. Biskvit prerežite in spodnji del položite na pladenj. Premažite ga s polovico malinove smetane in pokrijte z zgornjim delom. Torto premažite s preostalo kremo. S smetano iz hladilnika napolnite vrečko za brizganje z zvezdnim nastavkom in na torto nabrizgajte pentlje in črte. Okrasite jo s čokoladnimi jajčki, z ostružki in s preostalimi malinami.
Nasvet
Priprava približno 50 minut, na kos približno 390 kcal,B: 6 g, M: 22 g, OH: 41 g.