Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Lososov ragu s spomladansko čebulo

Ribje jedi, Tople porcijske predjedi
Lososov ragu s spomladansko čebulo

Čas priprave: 40 min

Težavnost: 6

Število oseb: 2

Losos Ragu

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 1 Mango
  • 1 strok česna (nasekljanega)
  • 2 jedilni žlici olivno olje
  • 2 jedilni žlici sojine omake
  • 1 jedilna žlica suhega sherrya
  • 1 jedilna žlica sezam olje
  • 1 čŽ gustina
  • 300 ml bio čiste zelenjavne juhe
  • 1 šop spomladanske čebule
  • 1/8 l smetane
  • naribana lupina 1 limone
  • 125 g bio jasminovega riža
  • 300 g lososovega fileja

Priprava recepta

Lososov file narežemo na 2 cm velike kocke.

Očistimo spomladansko čebulo in jo narežemo na kolobarje.

Mango olupimo, meso obrežemo od koščice in piriramo.

Lososa v olivnem olju popečemo skupaj s česnom in hrustljavo zapečemo. Dodamo čebulo, potresemo z gustinom, ter enkrat obrnemo vse skupaj, da se popeče. Vzamemo iz posode in postavimo na toplo.

Zelenjavno juho, sojino omako, sezamovo olje, smetano in Sherry vlijemo v ponev in kratko pokuhamo z mangovim pirejem. Še enkrat kratko prevremo. Dodamo ribo in zelenjavo.

Serviramo takoj z jasminovim rižem, katerega smo oplemenitili z naribano lupino limone.

Oglejte si sorodne recepte
Losos na paradižnikih z zelišči
Široki rezanci z lososom Široki rezanci z lososom
Losos na črnem rižu s kaviarjem
Testo iz sesekljanega lososa
Peresniki z lososom Peresniki z lososom
Beli šparglji s prekajenim lososom in holandsko omako
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Ribje jedi

Hladni losos

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top