Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Losos na črnem rižu s kaviarjem

Morske specialitete
Kaviar Losos Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

250 g bio delikatesna mešanica rižev
2-3 korenčka
3 pore
1 strok česna
1 šalotka
2 JŽ bio olivnega olja
sol, poper
4 fileje lososa(vsak ca.150 g)
100 ml smetane
20 g masla
1 šop drobnjaka
4 čŽ kaviarja (ca.50 g, Beluga-, losos- ali postrvin -kaviar)
Limonine rezine

Priprava recepta

Riž skuhamo po navodilih na zavitku. Korenje olupimo in narežemo na male podolgovate palčke. Por narežemo na male kolobarje, česen in čebulo pa narežemo na drobne kocke. Vso narezano zelenjavo damo v vroče olivno olje, kratko podušimo z obračanjem, posolimo in popopramo, dolijemo 75 ml vode in v pokritem loncu 2 minuti dušimo ter na koncu zgostimo. To maso vlijemo v pekač. Fileje lososa posolimo in popopramo in položimo na zelenjavno podlago. Prelijemo s smetano in potrosimo s kosmiči masla. Pečemo v ogreti pečici na 220°C ca 10 minut. Drobnjak narežemo in potrosimo po pečenem fileju nato pa še kaviar. Limonine rezine dodamo kot okras.
Tip; zelo lepo izgleda, če korenje narežemo na polmesece.

Oglejte si sorodne recepte
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Riževa krema z belo čokolado
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Rižev narastek s skuto
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Losos v omaki rakovic
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Piščančji medaljoni z koriandrom in sezamom na basmati rižu
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Piščančeva solata s pomarančo in rižem
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top