Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Limonini telečji zrezki s kaprami

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 tanki telečji zrezki,
1 limona,
30 g kaper,
1 strok česna,
1 vejica rožmarina,
100 ml belega vina,
Sol, poper,
120 g masla,

Priprava recepta

Narežite majhne in tanke zrezke. Limoni nastrgajte lupino in iztisnite 2 žlici soka. Kapre odcedite, česen stisnite, rožmarin sesekljate. Vino premešajte z rožmarinom, česnom, limonin sokom in nastrgano lupino. Solite, poprajte. Zrezke opecite v maslu, dodajte kapre. Zrezke vzemite iz ponve, zavijte v folijo. V ponev vlijte vino, zavrite dodajte ostanek masla, in s tako pripravljeno omako prelijte pečene zrezke.

Nasvet

Zraven se odlično podajo zeljni ocvrtki ali krompir z rožmarinom.

Oglejte si sorodne recepte
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji zrezki z smetanovo omako
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji ragu s svežo papriko
Telečja obara z vodnimi žličniki Telečja obara z vodnimi žličniki
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji zrezki z olivami in pršutom
Telečji zrezki z olivami in pršutom Nadevane telečja prsi
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji golaž
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top