Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Lignji v pečici s krompirjem

Morske specialitete, Ribje jedi
Lignji

Loading...

Sestavine

1 kg očiščenih lignjev<BR>250g &nbsp;krompirja<BR>150g &nbsp;paradižnika<BR>3 stroke nasesekljanega česna <BR>1,5 dl belega vina<BR>peteršilj, rožmarin<BR>majaron, sol<BR>poper, olivno olje

Priprava recepta

Pekač, v katerem bomo pekli lignje, naj ima pokrov, drugače&nbsp;si pomagajte z alu folijo. V segreto posodo damo vse sestavine naenkrat, razen soli, pokrijemo in damo v pečico, segreto na 220 stopinj. Pustimo pol ure, zmanjšamo na 180 C, odlijemo tekočino, tako da jo ostane še cca. 1 dl, dolijemo še največ pol dl vina, solimo in odkrito popečemo dokler večina tekočine ne izpari; približno 15 minut. V teh zadnjih 15 minut nekajkrat premešamo, da lignji ostanejo sočni.&nbsp;

Oglejte si sorodne recepte
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Nadevani lignji
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Rižota z lignji
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Lignji v solati
Lignji v marinadi
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Lignji z zelenjavo
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Ribje jedi

Hladni losos

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top