Kupolasta torta s kremo iz mandarin
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Maslo stopite in nekoliko ohladite. Jajci in sladkor penasto stepajte z električnim mešalnikom približno 8 minut. Na peno nato presejte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte stopljeno maslo in vse skupaj pazljivo premešajte. Biskvitno testo pretresite v pekač za torte premera 26 cm, ki ste ga namastili samo na dnu. Testo pecite približno 20 minut. Vzemite ga iz pečice in ohladite. <BR><BR>2. Model oz. skledo kupolaste oblike premažite z belim oljem nevtralnega okusa in gladko obložite s prozorno folijo za shranjevanje živil. Želatino za 5 minut namočite v hladno vodo. Mandarine odcedite in pri tem prestrezite sok. Odmerite 150 ml soka, ga segrejte s sladkorjem, cimetom in sirupom. Želatino ožmite in raztopite v soku. Odstavite s štedilnika in ohladite. Tik preden se mešanica začne strjevati, jo umešajte v skuto. Smetano trdno stepite in umešajte v skutno kremo. Previdno umešajte odcejene mandarine.<BR><BR>3. Bebi kekse potopite v preostali sok mandarin in z mandarinovo kremo po plasteh naložite v pekač. Biskvit odrežite v velikosti pekača, položite na kremo in rahlo pritisnite. Torto prek noči postavite v hladilnik in ohladite.<BR><BR>4. Torto v skledi vzemite iz hladilnika in prevrnite na dekorativni krožnik oziroma pladenj. čokoladno glazuro stopite po navodilu na embalaži in po torti z žličko naredite tanke kratke in dolge linije. čokoladne kroglice pritrdite na konec kratkih črtic in počakajte, da se glazura posuši. Marcipan in sladkor v prahu na hitro pregnetite, obarvajte z jedilno barvo, tanko razvaljajte in izrežite zvezdice različnih velikosti. Dekorativno jih razporedite na konce daljših čokoladnih linij.
Nasvet
Priprava približno 60 minut, na kos približno 300 kcal, B: 9 g, M: 14 g, OH: 33 g.