Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kuhano kislo zelje

Enolončnice, Glavne jedi
Kuhano Kislo Zelje

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 6

Število oseb: 3

Kislo zelje

Loading...

Sestavine

  • 1 kg kislega zelja
  • 0,1 dcl belega olja
  • 2,5 dag čebule
  • 15 dag suhe slanine
  • 1,5 dag moke
  • česen, sol, lovorjev list, celi poper, kumina.

Priprava recepta

Recept za kuhano kislo zelje je nepogrešljiv del slovenske zimske kuhinje.

Priprava priljubljene slovenske tradicionalne jedi se začne z izbiro kislega zelja. Zelje ne sme biti prekislo, zato ga najprej poskusimo in ga po potrebi speremo pod hladno vodo.

Kislo zelje damo v lonec, ga zalijemo z vodo do vrha, dodamo začimbe in delno pokritega kuhamo 20-30 minut.

Medtem ko se zelje kuha, v kozici segrejemo maščobo in na hitro prepražimo na kocke narezano slanino, sesekljano čebulo in česen. Prepražene sestavine dodamo k zelju in pustimo, da se vse skupaj skuha do mehkega.

Ko je zelje kuhano, naredimo iz mrzle vode in moke podmet in s tem zgostimo zelje, ter pustimo da še prevre približno 5 minut.

Kuhano kislo zelje postrežemo s krompirjem, ajdovo kašo, žganci, šunko, pečenicami ali kranjsko klobaso.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top