Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kremna čebulna juha

Juhe

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 4 rumene čebule
  • 10 dag masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 6 dl čiste goveje ali zelenjavne juhe
  • 4 rezine belega kruha
  • 10 dag naribanega ementalca ali 5 dag zdrobljenega parmezana
  • sol in poper po okusu

Priprava recepta

čebule olupimo, razrežemo na večje kose in zmiksamo v gladko kašo.
V posodi s teflonsko prevleko (ali v posodi iz nerjavnega jekla) raztopimo maslo, vmešamo čebulno kašo, pokrijemo in na najblažjem ognju dušimo 20 minut; med dušenjem čebulo večkrat temeljito premešamo.
Zdušeno čebulo prelijemo z govejo ali zelenjavno juho in odkrito kuhamo še 5 minut. Pogosto jo moramo premešati, da se ne zažge.
Rezine kruha rahlo opečemo na olivnem olju.
čebulno juho ponudimo takoj, če se ohladi, se ji okus pokvari. Lahko jo samo razdelimo na krožnike, v vsakem čsplavimoč rezino opečenega kruha, ki jo posujemo s parmezanom.

Nasvet

Tradicionalno pa čebulno juho ponudimo tako, da jo prelijemo v ognjevarne posodice, v vsako položimo opečen kruhek, posujemo z naribanim ementalerjem in 3 minute gratiniramo v pečici.

Oglejte si tudi
Kolerabina kremna juha s snežno peno
Juhe

Kolerabina kremna juha s snežno peno

Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top