Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kotleti z limono

Jedi iz svinjine
Kotlet

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

6 kotletov na kosti,
mesarja prosite, da vam kost med kotleti naseka in meso nareže, vendar naj kotletov ne loči med seboj.
1 limona,
1 žlička timijana,
1 žlička suhega rožmarina,
3 stroki česna,
2 lista lovorja,
4 žlice olivnega olja,
sol in poper po okusu,
3 lesena nabodala.

Priprava recepta

Limono razrežemo na 7 kolobarjev. Zmešamo sesekljan česen, rožmarin, timijan, poper in sol; vsako rezino povaljamo v mešanici in zataknemo v zarezo med kotletoma. Kotlete prebodemo z nabodali, da se bodo med peko obdržali skupaj.
Pečico segrejemo na 200C.
Plitev pekač pomastimo z dvema žlicama olivnega olja, dolijemo 0.5 dl vode in dodamo stranski rezini limone ter lovorova lista. Pripravljene kotlete položimo v pekač in prelijemo s preostalim olivnim oljem.
Kotlete pečemo od 30 do 45 minut, odvisno od tega kako debeli so.

Oglejte si sorodne recepte
Svinjski kotlet s stročjim fižolom Svinjski kotlet s stročjim fižolom
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječji kotlet z olivami
Jagnječji kotlet s timijanom svinjski kotlet po domače
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječji kotlet s timijanom
Jagnječji kotlet s timijanom Kotleti z gobami
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Pikantni čevapčiči

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top