Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

File v smetani s konjakom

Jedi iz svinjine

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

400 g majhnega novega krompirja
sol
1 žlico maščobe za peko
150 g zeliščnega svežega sira
4 paradižnike
poper
600 g svinjskega fileja
grobo zdrobljen črn poper
2 žlici repičnega olja
4 šalotke
1 strok česna
2 žlici konjaka
125 ml rizlinga
250 ml goveje osnove
200 g creme fraiche (kisla smetana)
60 g hladnega masla
2 žlički lističev timijana

Priprava recepta

1. Krompir olupite, operite in 5 minut kuhajte v osoljeni vodi. Odlijte in dobro odcedite. Surovo maslo segrejte v prevlečeni ponvi. Pri srednji temperaturi pecite od 10 do 15 minut. Med peko ga večkrat pretresite.

2. Razmešajte sveži sir. Paradižnik operite, razpolovite in izdolbite semenje. Nato ga solite, poprajte in napolnite sirom.

3. File operite, otresite, mu odstranite kožo in žile ter narežite na 12 medaljonov, debelih od 2 do 3 cm. Z grobo zdrobljenim poprom natrite z obeh strani. V ponvi segrejte olje in medaljone pecite na vsaki strani od 3 do 4 minute. Osolite, vzemite iz ponve in postavite na toplo.

4. Šalotke in česen olupite, drobno sesekljajte in v olju od pečenja stekleno podušite. Dolijte konjak in po želji flambirajte (glejte dodaten namig). Ko plamen ugasne, sok od pečenja pogasite z rizlingom in osnovo ter malce vkuhajte. Umešajte creme fraiche in pri srednji temperaturi kuhajte, da se količina prepolovi. Omako odstavite in vanjo postopoma umešajte na kosme narezano ledeno hladno maslo ter temeljito zmešajte. Omako s soljo in poprom začinite po okusu.

5. Paradižnik dajte h krompirju in kuhajte pokrito približno 5 minut. Omako na hitro zmešajte in postrezite s krompirjem, z medaljoni in s paradižnikom. Posipajte s timijanom.

Nasvet

Kuhanje: približno 25 minut. Na osebo: približno 685 kcal, B: 44 g, M: 43 g, OH: 20 g Dodaten namig Flambiranje mesa: flambiranje da jedem poseben okus. Alkohol polijte po mesu in potem prižgite (pozor, plamen lahko švigne visoko). Alkohol zgori, aroma ostane. če želite v ponvi še naprej kuhati, kot pri tem receptu, lahko meso odstranite in po želji flambirate čebulo.

Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Pikantni čevapčiči

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top