Jajca na piemonstki način
Priprava recepta
V ponev dajte 40 gr. masla in olje ter strok česna in lovorjev list. To pražite nekaj časa. Nato česen in lovorjev list odstranite ter v maslo dajte gobice. Pražite jih na močnem ognju, posolite in na koncu poškropite z vinom. Polovico gobic razdelite v štiri lončene ponvice. Nanje položite na tanke rezine narezani sir (fontino). V nizko kozico zavrejte vodo s kisom in soljo. Na krožnik razbijte jajce za jajcem in jih vrzite v vrelo vodo eno za drugim. Jajca pustite vreti tri minute na manjšem ognju, čas da se rumenjak zapre. Nato jajca z penavko vzemite iz vode, odcedite in položite v ponvice na sir. Nato dodajte še ostanek gobic in na lističe narezano maslo ter vse skupaj dajte v pečico na 230 ºC. Pustite peči tako dolgo, da se sir razstopi; servirajte.