Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kodrasta endivija s krhkim svinjskim filejem

Jedi iz svinjine, Sestavljene solate
Svinjina

Loading...

Sestavine

200 g stročjega fižola,
sol in sveže mleti poper,
400 g svinjskega fileja,
1 žlico surovega masla,
4 velike liste rdečega radiča,
1 majhno glavico kodraste endivije (solata frisee),
4 trdo kuhana jajca,
2 šalotki,
1 šopek peteršilja,
2 žlici suhih zelišč za solato,
100 ml zelenjavne juhe,
50 ml zeliščnega kisa,
50 ml oljčnega olja.

Priprava recepta

1. Fižol očistite, operite in mu odrežite konce. V vreli vodi ga kuhajte tako dolgo, da ostane čvrst na ugriz. Nato ga prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite. File operite, obrišite in začinite. Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Maslo segrejte in v njem okrog in okrog popecite meso. V pečici ga pecite še 10 minut.
2. Radič operite in dobro otresite. Solato očistite, operite, dobro odcedite in raztrgajte na primerne koščke. Jajca olupite in razrežite na 8 koščkov. Solato, fižol in jajca naložite na krožnike.
3. Za preliv olupite šalotke in jih zrežite na drobne kocke. Peteršilj operite, otresite do suhega, nekaj listkov prihranite, preostale pa sesekljajte. Šalotke, sesekljan peteršilj, solatna zelišča, zelenjavno juho, kis, sol in poper gladko zmešajte. Med močnim stepanjem v curku prilijte olje.
4. File razrežite na rezine in ga naložite na solato. Solato pokapljajte s prelivom, okrasite s prihranjenimi lističi peteršilja in takoj ponudite.

Nasvet

čas priprave: približno 25 minut. Na osebo približno 375 kcal; B: 33 g, M: 25 g, OH: 4 g. Dodaten namig: Hitro pripravljen lahek preliv: Za 4 osebe vzemite 100 g naravnega posnetega jogurta, 4 žlice belega vinskega kisa ali 2 žlici limoninega soka in 1 žličko ostre gorčice. Z metlico gladko zmešajte, s soljo in poprom pikantno začinite ter po želji dodajte sesekljana sveža zelišča. Tekne k močnejšim solatam z mesno prilogo in vsebuje le 14 kalorij na osebo.

Oglejte si sorodne recepte
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico Nadevana svinjska prsi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico Svinjski medaljon s suhimi slivami
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico Svinjski zrezki v foliji
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico Svinjski zrezki s črnim pivom
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico Svinjski file na riževi solati
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Pikantni čevapčiči

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top