Zelenjavna solata z jajčevci
Priprava recepta
1. Fižol operite, očistite in razpolovite. Papriko operite, razdelite na četrtine, očistite, odstranite belkasta rebra in semenje ter narežite na trakce. Jajčevce operite, očistite, po dolžini razdelite na četrtine in narežite počez na rezine. Radič očistite, operite in osušite.
2. Za preliv olupite čebulo in jo drobno sesekljajte. Sesekljajte sardele in kapre ter zmešajte s čebulo, kisom,
3 žlicami olja in hrenom. Začinite s soljo in poprom.
3. Fižol kuhajte v vreli osoljeni vodi približno 10 minut, potem ga odcedite. V ponvi segrejte preostalo olje ter jajčevce in papriko hrustljavo popecite (približno 2 minuti). Zmešajte z odcejenim fižolom.
4. Vročo zelenjavo zmešajte s prelivom. Avokado razpolovite in mu odstranite koščico. Sadež olupite, narežite počez na rezine in umešajte med zelenjavo.
5. Zelenjavno solato postrezite v skodelicah na listih radiča.
Nasvet
Kuhanje približno 10 minut.Na osebo približno 310 kcal, B: 5 g, M: 29 g, OH: 7 g.