Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jelenji medaljoni z gobicami

Jedi iz divjačine
Medaljoni

Loading...

Sestavine

80 dag jelenji file
0,25 l rdeče vino
35 dag korenasta zelenjava
poper
kis, lovorjev list
10 dag borovnice
25 dag sveži šampinjoni
borovničev džem
1,5 dl sladke smetane

Priprava recepta

Jelenji file pustimo dva dni v marinadi iz rdečega vina, korenaste zelenjave, popra, kisa, lovorjevega lista in borovnic. Iz uležanega mesa narežemo medaljone, jih potolčemo in začinimo, ter jih hitro popečemo na vroči maščobi in pustimo na toplem. V ponvici prepražimo sveže šampinjone, zalijemo z divjačinsko temno osnovo, dodamo borovničev džem, rdeče vino in sladko smetano. V gotovo omako damo jelenje medaljone. Medaljone serviramo na krožniku, jih prelijemo z omako iz svežih šampinjonov in dekoriramo s posušenimi borovnicami.

Oglejte si sorodne recepte
Puranov medaljon ovit s slanino in mavrohi
Skutini medaljončki
Puranji medaljoni v omaki z višnjami
Puranji medaljoni v omaki iz začimbnih zelišč
Telečji medaljon v pikantni omaki
Telečji medaljoni po rimsko
Oglejte si tudi
Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Jedi iz divjačine

Srnin hrbet z brstičnim ohrovtom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top