Jazbečje zarebernice z rozinami
Priprava recepta
Odležano in marinirano jazbečje meso razsekamo na zarebernice debeline treh centimetrov, jih potolčemo solimo, popopramo, premažemo s paradižnikovo mezgo, in za uro postavimo v hladilnik. Medtem v mešanico vina in kisle smetane namočimo rozine, dodamo žlico inverjeve gorčice, ter vse skupaj postavimo za urico na rob štedilnika.
V kozici raztopimo mast, vložimo zarebernice, jih nežno opečemo po obeh straneh, dodamo rozine skupaj z marinado, po potrebi prilijemo malce juhe, ter pokrito dušimo deset minut. Odkrijemo potresemo s klinčki dolijemo vina, nahitro povremo in ponudimo s porovim rižem.
Nasvet
Recept je bil objavljen v reviji Lovec. Na web-kulinariki smo ga objavili z dovoljenjem avtorja, ki že vneto pripravlja knjigo v kateri bodo samo divjačinski recepti.