Jagodna torta
Priprava recepta
Za biskvit penasto zmešamo rumenjake z eno tretjino sladkorja, vaniljinim sladkorjem in limonino lupino. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v trd sneg in nato previdno primešamo rumenjakovi masi. Na koncu primešamo še presejano moko, lešnike in cimet. Dno tortnega modela obložimo s papirjem za peko. Z maso napolnimo model (zgonja slika) in v vnaprej ogreti pečici pečemo 40 minut pri 180 °C. Pustimo, da se torta popolnoma ohladi in jo po dveh urah vzamemo iz modla. Prerežemo jo in oba dela premažemo s segreto marmelado, nato pa eno polovico položimo nazaj v očiščen tortni model. Jagode osmukamo, jih operemo in razpolovimo. Nektarine operemo, razpolovimo, jim odstranimo peške in narežemo na kocke. Mascarino (ali podoben sir) s cointreaujem in vaniljinim sladkorjem penasto zmešamo. Postopoma dodajamo rumenjake in spet penasto zmešamo. Smetano stepemo. Želatino namočimo v hladni vodi, dobro iztisnemo in raztopimo v manjši količini vroče vode. S smetano in sadjem jo previdno primešamo k masi iz mascarina in s to maso napolnimo model (spodnja slika). Z drugim tortnim oblatom prekrijemo kremo in torto postavimo za štiri ure v hladilnik. Previdno jo vzamemo iz modla in po vrhu in robovih premžemo s stepeno smetano. Okrasimo z rozetami in jagodami, potem pa posujemo še s kakavom v prahu. Ob robovih okrasimo še z nazobčano plastično ploščico za testo, nato pa razrežemo z nožem, ki smo ga pomočili v vročo vodo in obrisali.