Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jagnječji kotlet s timijanom

Jedi iz drobnice, Mesne jedi
Jagnječji kotlet s timijanom

Čas priprave: 55 min

Težavnost: 7

Število oseb: 3

Jagnjetina Kotlet

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 1200 gr. jagnječjega kareja
  • 120 gr. brokolija
  • 120 gr. olupljenega krompirja
  • pol glavice česna, timijan, krebuljica
  • 12 žličk olivnega olja
  • sol, poper

Priprava recepta

Jagnječji kotlet se odlično ujema s timijanom. Postopek za pripravo jagnječjega kotleta: Pripravite kare, ostrgajte kosti ter potisnite navzdol kožo.

Pokrijte ga z aluminijevo folijo, da se pri peki ne osmodi.

Pomažite jagnje z oljem, solite in poprajte, ter dajte v pečico za 14 minut na temperaturo 160 °C. Znotraj naj ostane rdeče.

Skuhajte brokoli in krompir, precedite in zmešajte s krebuljico, oljem, ki je ostalo, solite in poprajte.

Kare servirajte toplega skupaj z zelenjavnim pirejem in timijanom.

Oglejte si sorodne recepte
Jagnječje stegno s kumarami
Jagnječje krone z balzamičnim kisom, začinjenimi krompirjevimi krhlji in zelenjavo (VideoRecept)
Jagnječi ragu z bobom
Jagnječje zarebernice z zeliščno skorjo
Jagnječji kotlet z olivami
Obložen jagnečji hrbet
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top