Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jagnječje stegno pečeno v pečici

Jedi iz drobnice, Mesne jedi
Jagnjetina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 jagnjecni stegni,
150 gr. kuhanih kanelinov (t.j. mali drobni beli fižol),
6 mladih čebul,
žajbel, rožmarin,
timijan,
150 gr. latuge (lattuga je neke vrste vrtna solata, po slovensko: locika),
maslo, suho belo vino,
olivno olje, sol, poper.

Priprava recepta

Jagnječja stegna damo v ponev, dodamo sol, poper in ostale začimbe. Nato orosimo stegna z oljem in jih damo v pečico; temperatura 200 stopinj C. Pustimo v pečici okrog 50 minut.Med pečenjem stegna polijemo z belim vinom (vina za en prst v kozarcu).Ko so stegna pečena, jih vzamemo iz omake in hranimo na toplem. V posebni ponvi pripravimo na  maslu mlado čebulo, narezano na kolobarje in kaneline (fižol). čez nekaj minut dodamo sesekljano latugo (vrtno zelenjavo), premešamo v kratkem času, posolimo, popramo ter polijemo z omako od stegen. Potem vse to damo na pladenj, dodamo stegna in serviramo.

čas priprave: 60 minutŠtevilo kalorij: kcal 293 (KJ 1226) na eno porcijo.

Oglejte si sorodne recepte
Jagnječji kotlet s timijanom Pikantno jagnječje bedro
Pečene jagnečje zarebernice po moderno Pečene jagnečje zarebernice po moderno
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječje krone z balzamičnim kisom, začinjenimi krompirjevimi krhlji in zelenjavo (VideoRecept)
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječje zarebernice z zeliščno skorjo
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječji kotlet s timijanom
Jagnječji kotlet s timijanom Jagnječje stegno po rimsko
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top