Grška Baklava – Priljubljena grška sladica
Loading...
Priprava recepta
Za nadev penasto stepemo jajca in 30 dag sladkorja in dodamo moko.
Polovico listnatega testa zložimo v pekač velikosti 30 x 40 cm. Vsako plast testa dobro namažemo z raztaljenim maslom.
Nato testo namažemo z jajčnim nadevom in potresemo z zdrobom ter mletimi orehi. Na nadev naložimo ostalo testo in vsako plast testa namažemo z maslom. Pripravljeno sladico narežemo na kvadrate ali rombe in pečemo 30 do 45 min v pečici segreti na 200 C. Za sirup raztopimo 60 dag sladkorja v 3 dl vode. Sirup ne sme zavreti. Sirupu dodamo še vanilijin sladkor in limonin sok.
Vročo sladico prelijemo s hladnim sirupom in pustimo stati v zaprtem pekaču toliko časa, da se ohladi oziroma vsaj tri ure.