Gratinirana čebulna juha
Priprava recepta
čebulo olupimo in jo zrežemo na tanke lističe. Polovico surovega masla raspustimo in med mešanjem čebulne obročke zlato rumeno zapečemo. čebulo potresemo z moko, malo zarumenimo in med neprestanim mešanjem prilivamo vodo. Posolimo in popopramo. čebulno juho kuhamo pokrito 20 minut pri srednji vročini. Rezine belega kruha raspolovimo in ju na ostalem maslu po obeh straneh zlatorumeno zapečemo. Zgornjo špiralo električnega ražnja ali pečice močno segrejemo. Kruhove rezine razdelimo v 4 nepregorne jušne skodelice. čebulno juho odstavimo z ognja in vlijemo vanjo belo vino, potem pa z njo prelijemo kruhove rezine. Potresemo z naribanim sirom in pri največji temperaturi pečice ali ražnja pečemo 5-10 minut, dokler se sir ne začne topiti in ne postane rahlo zlato rjav.