Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Grahova rižota

Rižote
Grahova rižota recept in priprava

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 4

Število oseb: 2

Grah Rižota

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

30 dag riža,
15 dag korenčka,
15 dag graha,
1/2 čebule,
4 stroki česna,
4 dag parmezana,
olivno olje,
sveža bazilika,
sol,poper, peteršilj

Priprava recepta

Recept za grahovo rižoto: čebulo in česen olupimo in grobo sesekljamo. Korenček operemo in narežemo na rezine. Peteršilj drobno sesekljamo.

V posodi segrejemo oljčno olje in na njem opražimo čebulo in česen da ostekleni. Dodamo korenček in grah ter pražimo še 5 minut. Dodamo riž in med stalnim mešanjem pražimo še 3 minute.

Zalijemo s 600 ml vode in 20 minut kuhamo pri nizki temperaturi. Od časa do časa premešamo. Proti koncu kuhanja dodamo še sesekljan peteršilj in vse premešamo.

Postrežemo in potresemo z naribanim parmezanom.

Oglejte si sorodne recepte
Milanska rižota Rižota z bučkami in šampanjcem
Milanska rižota Rižota z lignji
Telečja rižota Telečja rižota
Milanska rižota Rižota iz piščančjih perutnic
Milanska rižota Rižota s fileji persike
Milanska rižota Milanska rižota
Oglejte si tudi
Rižote

Pirina rizota z belim mesom

Rižota iz suhih jurčkov
Rižote

Rižota iz suhih jurčkov

Rižote

Rižota s šampinjoni in paprikami

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top